Alla kategorier

Inlägg i “Recension”

Ny Razer Abyssus och Steelseries 4HD

2010-12-02
För nå’n vecka sedan köpte jag en ny mus och en musmatta till jobbet. Det blev en Razer Abyssus Gaming Mouseoch en SteelSeries 4HD. Det kanske ser lite skumt ut att köpa spelutrustning till jobbet när man inte programmerar spel, men jag gillar en del av Razermössen för att de är symetriska. Eftersom jag skiftar mellan höger och vänster hand blir det helfel med ‘ergonomiska’ möss. Tillsammans med musmattan blev Abyssusen nästan magisk.

Handelsbanken fail!

2010-09-27
Jag ordnade ett betalkort från Handelsbanken åt min trettonåriga son ett par veckor innan semestern. Redan när kortet skulle hämtas ut blev det en del strul för att de inte lyckades tala om att sonen var tvungen att hämta ut kortet personligen. Till saken hör att jag ordnade allt pappersarbete på kontoret närmast arbetsplatsen som jag var på då. Det är inte riktigt ett bankkontor som sonen hinner ta sig till före tre en skoldag.

Groupon.se

2010-08-17
Groupon är en tjänst som funnits i USA ett tag och jag har hört en hel del om den på diverse podcasts. Groupon använder nätet för att samla ihop många människor så att de kan förhandla fram bra erbjudanden hos en massa företag. Det kan tex. vara restauranger som vill utnyttja köket under fler timmar på dygnet och sålunda kan erbjuda billigare priser mellan lunch och middag, eller hotell som normalt bara har gäster på vardagar som har erbjuder bra priser på helgerna.

IDG presenterar bokföring online

2010-07-11
IDG presenterar idag en genomgång av sex olika webbaserade lösningar för att sköta din bokföring online. Jag hade själv tänkt hinna med en liknande genomgång under sommaren så det här inlägget blir mest en listning av systemen IDG går igenom så att jag slipper leta reda på dem igen. Systemen som IDG går igenom är: e-conomic 24seven office Fortknox Specter Speedledger Visma Avendo Priser och övergripande information hittar ni sammanställt hos IDG.

IDG Recenserar ekonomisystem till Mac

2009-12-08
Det lär nog ta ett tag innan jag kan erbjuda recensioner för bokföringsprogram som fungerar på en Mac. Så det passar ju utmärkt att IDG recenserar ekonomisystem till Mac. Precis som det brukar vara är det nästan roligare att läsa kommentarerna än själva artikeln.

Mamut Office Mini

2009-11-14
På papperet ser Mamut Office Mini ut som ett självklart val för den nystartade entreprenören. Det är förhållandevis billigt. Det hanterar kund- samt leverantörsreskontra och man kan välja mellan kontant- och reskontrametoden. Installationsprogrammet ger ett bra intryck och man har valt byggstenar som är både moderna och välbeprövade i många sammanhang. Där någonstans slutar de uppenbara pluspoängen. Det här är inte ett program för enmansföretaget, speciellt om man inte arbetat med ekonomisystem tidigare.

Bokföringsprogram – Vilka funktioner behöver man?

2009-09-30
Det första problemet man får när man ska leta efter ett ekonomisystem är vilka funktioner och finesser som är viktiga. Om det är första gången man ska köpa ett bokföringsprogram är det ännu svårare att veta vad man ska leta efter. Vad letar du efter i ett bokföringsprogram? Kommentera gärna! Här kommer de saker jag letar efter i ett bokföringsprogram för min lilla firma. Jag gör något enstaka jobb mot faktura men de flesta inkomsterna kommer från reklamintäkter och provision på försäljning.

GnuCash

2009-04-28
Eftersom jag behöver ett litet ekonimisystem själv, men är otroligt snål kostnadsmedveten, har jag letat efter gratisalternativ. Först ut är GnuCash, ett öppent källkodsprojekt som jag tror är tänkt att konkurrera med Microsoft Money och Quicken. GnuCash kan enligt egen utsago bland annat hantera dubbel bokföring samt kund- och leverantörsreskontra. Hemsidan ser ut som hemsidor för öppen källkodsprojekt brukar göra, men om man bara tar det lite lugnt så hittar man snart länken för att ladda hem programmet.

En dålig recension

2009-02-06
Efterdyningarna av mitt recensionsförsök av UNI_BAS blev inte riktigt vad jag tänkt mig. Jag installerade UNI_BAS och blev så irriterad på de tekniska bristerna att jag gav upp innan jag hunnit utföra något ekonomiarbete i programmet. Strax därefter ringde en engagerad representant från Unicell och pratade med mig i nästan en timme. Jag lovade honom att se förbi de tekniska ‘petitesserna’ och verkligen försöka använda programmet. Innan jag hunnit skriva en ny recension hann någon (som jag förmodar jobbar hos Unicell) skriva en lång kommentar.

Första recensionen på huvdbok.se

2009-01-28
Nu är första recensionen på huvudbok.se publicerad. Jag gav mig på Unicell BAS, men avslutade det hela lite snopet i förtid. Läs gärna hela recensionen. Jag hoppas det går bättre framöver.

Unicell BAS standard

2009-01-28
Först ut bland mina recensioner av ekonomisystem för små företag och föreningar är UNI_BAS. För att ladda ner ett demonstrationsexeplar krävs att man registrerar lite personuppgifter hos Unicell. Det var inga problem, men jag såg ingen information om vad de tänker använda uppgifterna till. Installationsprogrammet ser ut att använda teknik som har flera år på nacken. Programmet installerades i en katalog direkt under C. Det gick inte att skapa en ny datafil/företag.

AllOfMp3 är död, länge leve Mp3Sparks

2007-07-03
Det verkar som om RIAA vann slaget till slut; AllOfMp3 är nere. …men det finns en ny sida uppe som heter Mp3Sparks. Mp3Sparks ser ut som en kopia av AllOfMp3 och ägs av samma företag. De hävdar att de kan ta betalt via kreditkort. Det var ett problem som AllOfMp3 hade på slutet eftersom ingen av kreditkortsbolagen ville ha med dem att göra.

Soundpedia ett alternativ till Pandora?

2007-06-26
Jag fick precis reda på Soundpedias existens. Det är en musiktjänst som är baserad i Singapore och tillgänglig för oss ickeamerikaner. Jag har inte lyckats klura ut om/hur man kan få den att blanda och ge, men det tog mindre än en minut att få fart på musiken.

Gratis musik på nätet

2007-06-10
Sedan Pandora stängde dörrarna för oss europeer så har jag återfunnit BBC Music. Det finns massvis med musik där. För oss som kan svenska så är Sveriges Radio en ganska bra källa till gratis musik, de flesta av deras program går att lyssna på på nätet. För er som precis som jag lyssnar mycket på reggae så är det P3 Rytm som gäller. Om ni har tips på annan gratis musik på nätet så får ni gärna lämna en kommentar.