Senaste inläggen

  FRA Pentest Challenge 2013

  2016-09-29
  Här kommmer en genomgång av alla flaggor jag lyckats låsa upp i FRA:s pentest challende 2013. Jag har sett i google-sökningar att det redan ligger lösningar ute för denna ctf, så jag är absolut inte först ute. Tre flaggor lyckades jag inte låsa upp innan jag gav upp (för stunden) och skrev detta inlägg. Vm-et bootade i min installation av VirtualBox, men det var en massa felloggar, så jag anslöt vmdk-filen som en extra hårddisk till min Kali-installation i stället.

  jsisie en SIE parser i .NET

  2015-11-24
  Julledigheten har jag bland annat spenderat med att skriva en läsare för SIE-filer. Eftersom det är öppen källkod och jag hoppas att den kommer till användning ligger den på Github. Om du vill använda detta bibliotek i din .Net-applikation kan du skriva Install-Package jsisie i nuget-konsollen i Visual Studio. SIE är inte allt för svårt att läsa, men det är andå skönt att slippa. Lite ‘kul’ är det att några av exempelfilerna som SIE publicerar inte uppfyller standarden och att de inte har exempel med alla radtyper som finns i standarden.

  Internetdagarna 2014 Läxor för säker utveckling

  2014-11-24
  Idag startade Internetdagarna 2014 och jag var på spåret som hette ‘Fallgropar och läxor för säker utveckling’ hela dagen. I det stora hela tycker jag nog att det var värt att gå, men jag fick egentligen inte ut så mycket av föreläsningarna. Mitt intryck av de andra deltagarna var att även de redan hade koll på det mesta som presenterades. Marknadsföringen av eventet hade fått mig att tro att det skulle handla mer om hur man skyddar sig mot de attacker som listas av OWASP än om att göra roliga pwn-demos.

  Shiftflippade siffertangenter

  2014-10-25
  Eftersom jag har nummertangentbord på de flesta av mina tangentbord och därför använder siffertangenterna i stort sett enbart i shiftläge gjorde jag precis en egen tangentbordslayout där jag flippat shift-läget på nästan alla tangenter på översta raden. § till + inklusive alla siffror. Siffrorna och +/? har jag gjort så att man får det normalt shiftade tecknet utan att trycka ner shift och tvärt om. § ger nu | oshiftat § med shift och ½ med alt gr eller högra alt-tangenten.

  Forbidden Desert ett sammarbetspel (regler)

  2014-07-28
  Det här är spelreglerna för spelet Forbidden desert. Det är ett spel där man spelar tillsammans mot spelet. Jag har inte spelat Forbidden Desert ännu men översatte reglerna för att det ska bli lite bättre flyt första gången vi spelar. Om någon vil köpa Forbidden Desert så finns det bla. på Webhallen: Sällskapsspel och brädspel (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Forbidden Desert Inledning Din grupp med äventyrare är på väg ut i öknen, till en bortglömd stad, för att gräva ut en legendarisk flygmaskin som enligt legenden drivs av solen.

  jsiBitBot 13.29

  2013-07-08
  jsiBitBot är ett program vilket automatiserar websiter som betalar ut bitcoins i ersättning för att man tittar på reklam. För närvarande stöds följande siter: Earn Free Bitcoins Coin Ad Daily Bitcoins Bit Visitor Bitcoin4you Siterna visar förvrängda bokstavsbilder (captcha) för att förhindra automatisering, men de löser jag genom att skicka vidare bilderna till en tjänst som löser sådana. Det kostar förvisso en liten slant att lösa dem, men jag räknar med/hoppas att bitcoin-utbetalningarna är större.

  RavenDB

  2013-04-23
  Här om veckan var jag på en kurs i RavenDB med Ayende Rahien Jag är en ganska inbiten relationsdatabasfanatiker så hela kursen blev ungefär som om man jobbat hela livet med filer och sedan går en kurs i MsSql Server. Det var ganska överväldigande och jag hade inget aktuellt kundcase att hänga upp kunskaperna på. Som någon slags befästelse av mina nyvunna kunskaper ska jag hålla ett föredrag om RavenDB på jobbet i kväll.

  Köpa Coca Cola aktier

  2013-03-10
  Det är faktiskt mycket lättare än man kan tro att köpa coca cola-aktier, eller andra amerikanska utdelningsaktier. Aktieinvest, Avanza och Nordnet erbjuder alla tre aktiehandel på de nordamerikanska börserna. Alla tre erbjuder dessutom på traditionella kapitalförsäkringar och, för förra året nya, investeringssparkonton. Aktieinvest är dock den enda ur trion som ger dig möjlighet att köpa delar av aktier. För utdelningsinvesterare med dåligt tålamod är många amerikanska utdelningsaktier lite roligare än de svenska, då de betalar ut utdelningen kvartalsvis i stället för en gång om året.

  Första fungerande 3D-utskriften

  2013-02-12
  Nu är jag äntligen klar med 3D-skrivaren. Det var riktigt roligt att bygga den även om det var lite frustrerande ibland. Jag skulle absolut kunna tänka mig att bygga en till om behovet/efterfrågan skulle uppstå. Skrivaren är lite nyckfull. Det känns lite som när man var tvungen att justera skrivarna med pyjamaspapper före varje utskrift. Den är ganska känslig för kvaliteten på plasten man skriver ut med. Standardmåttet till min skrivare är 1.

  RepRapPro Mendel del nio

  2013-02-06
  Tillbaka till del åtta. All montering utöver elektroniken var klar i och med förra inlägget, men jag har en liten plastbit över :) Med tanke på avstånden mellan skruvhålen verkar den höra hemma någonstans i närheten av skrivarhuvudet. Jag hoppas innerligt att den är en av bonusdelarna som kunde vara bra att ha senare. Jag vet inte om jag läst fel någonstans, eller om jag fick för lite av den grova kabeln, men det räckte inte till kopplingen från kontakten i skrivaren till elmatningen på kretskortet.

Arkivet