Senaste inläggen

  Forbidden Desert ett sammarbetspel (regler)

  2014-07-28
  Det här är spelreglerna för spelet Forbidden desert. Det är ett spel där man spelar tillsammans mot spelet. Jag har inte spelat Forbidden Desert ännu men översatte reglerna för att det ska bli lite bättre flyt första gången vi spelar. Om någon vil köpa Forbidden Desert så finns det bla. på Webhallen: Sällskapsspel och brädspel Forbidden Desert Inledning Din grupp med äventyrare är på väg ut i öknen, till en bortglömd stad, för att gräva ut en legendarisk flygmaskin som enligt legenden drivs av solen.

  jsiBitBot 13.29

  2013-07-08
  jsiBitBot är ett program vilket automatiserar websiter som betalar ut bitcoins i ersättning för att man tittar på reklam. För närvarande stöds följande siter: Earn Free Bitcoins Coin Ad Daily Bitcoins Bit Visitor Bitcoin4you Siterna visar förvrängda bokstavsbilder (captcha) för att förhindra automatisering, men de löser jag genom att skicka vidare bilderna till en tjänst som löser sådana. Det kostar förvisso en liten slant att lösa dem, men jag räknar med/hoppas att bitcoin-utbetalningarna är större.

  RavenDB

  2013-04-23
  Här om veckan var jag på en kurs i RavenDB med Ayende Rahien Jag är en ganska inbiten relationsdatabasfanatiker så hela kursen blev ungefär som om man jobbat hela livet med filer och sedan går en kurs i MsSql Server. Det var ganska överväldigande och jag hade inget aktuellt kundcase att hänga upp kunskaperna på. Som någon slags befästelse av mina nyvunna kunskaper ska jag hålla ett föredrag om RavenDB på jobbet i kväll.

  Köpa Coca Cola aktier

  2013-03-10
  Det är faktiskt mycket lättare än man kan tro att köpa coca cola-aktier, eller andra amerikanska utdelningsaktier. Aktieinvest, Avanza och Nordnet erbjuder alla tre aktiehandel på de nordamerikanska börserna. Alla tre erbjuder dessutom på traditionella kapitalförsäkringar och, för förra året nya, investeringssparkonton. Aktieinvest är dock den enda ur trion som ger dig möjlighet att köpa delar av aktier. För utdelningsinvesterare med dåligt tålamod är många amerikanska utdelningsaktier lite roligare än de svenska, då de betalar ut utdelningen kvartalsvis i stället för en gång om året.

  Första fungerande 3D-utskriften

  2013-02-12
  Nu är jag äntligen klar med 3D-skrivaren. Det var riktigt roligt att bygga den även om det var lite frustrerande ibland. Jag skulle absolut kunna tänka mig att bygga en till om behovet/efterfrågan skulle uppstå. Skrivaren är lite nyckfull. Det känns lite som när man var tvungen att justera skrivarna med pyjamaspapper före varje utskrift. Den är ganska känslig för kvaliteten på plasten man skriver ut med. Standardmåttet till min skrivare är 1.75 mm, men när jag mätt spolarna har det varierat mellan 1.5 och 1.7 mm.

  RepRapPro Mendel del nio

  2013-02-06
  Tillbaka till del åtta. All montering utöver elektroniken var klar i och med förra inlägget, men jag har en liten plastbit över :) Med tanke på avstånden mellan skruvhålen verkar den höra hemma någonstans i närheten av skrivarhuvudet. Jag hoppas innerligt att den är en av bonusdelarna som kunde vara bra att ha senare. Jag vet inte om jag läst fel någonstans, eller om jag fick för lite av den grova kabeln, men det räckte inte till kopplingen från kontakten i skrivaren till elmatningen på kretskortet.

  Byggdagbok 3d-skrivare del åtta

  2013-01-27
  Tillbaka till del sju. De senaste arbetspassen har jag jobbat med motorn som driver plasten och med själva skrivarhuvudet. Det blir ingen bild på det här inlägget för jag hann montera den varma änden innan jag fotade den och aluminumskölden är jättebra på att sabba fokusen för kameran. Nu känner jag mig extremt osäker på om det här kommer fungera. Dels saknar jag lite verktyg och en bra arbetsplats så jag fick improvisera lite: I stället för att borra upp ett hål i ett aluminiumblock satt jag med en fil säkert en timme sammanlagt och en krympslang som lödkolven inte rådde på fick jag krympa med en cigarettändare.

  En massa utmaningar

  2013-01-26
  I veckan drogs det igång en massa hundradagarsutmaningar på Twitter. Jag tror att det började med #blogg100. Det kändes lite övermäktigt för mig, men när #skägg100 dök upp i flödet hajjade jag till. Förvisso uttryckte jag ett högljutt ‘ALDRIG MER’ i maj 2012 när jag äntligen fick raka av ett skägg jag lovat bort åt en frissörstuderande, men man är ju inte mer människa än att man kan ändra sig. Självklart hänger jag på Gunnar Bark och de andra in i en ansiksbehårad framtid.

  Mendel-bygge del sju

  2013-01-26
  Tillbaka till förra avrapporteringen. Idag blir det ett uppsamlingsheat. Jag har byggt lite på 3D-skrivaren några dagar, men varje enskilt moment har känts lite för litet för att skriva om. Jag fick hem lödstationen från Conrad.se förra veckan, men de hade missat lite i beställningen och har fortfarande inte svarat på mitt meddelande till kundtjänst. Det blir nog ett gnällinlägg om det snart. Hur som helst tror jag att jag lyckades med det inledande lödarbetet utan att förstöra något.

  RepRapPro Mendel bygge dag sex

  2013-01-19
  Tillbaka till dag fem. Nu är det dags att montera de varma prylarna. Jag är precis klar med värmeskölden som sitter under X-axeln. För att få X-axeln i våg med resten av 3D-skrivaren tyckte jag att det var lättare att snurra på gängstavarna så att den hamnade högt upp och sedan använda ett skjutmått för att mäta avståndet mellan plastbitarna. Man blev mindre beroende av vinkeln på mätverktyget på så sätt.

Arkivet